Gevulde mini paprika’s maken ?>

Gevulde mini paprika’s maken

Steeds vaker liggen bij de groenteboer of bij de versafdeling van de supermarkt van die schattige kleine groene, oranje, of gele paprika’s.

Het doet een beetje denken aan de puntpaprika’s die je wel eens in Turkije ziet, maar die in dit land ook vaak gegeten worden.

Voor ons zijn dergelijke kleine paprika’s te klein, want we moeten immers alles in het groot hebben, maar wist je dat de smaak veel intensiever is. En vooral als je deze kleine paprika’s vult met het één of ander, zoals bijvoorbeeld in onderstaand recept.

Dit recept gevulde mini paprika’s kun je natuurlijk ook gebruiken om grote gevulde paprika’s te maken.

Ingrediënten
– 2 mini paprika’s per persoon, dus 8 stuks voor 4 personen
– 1 groene olijf per paprikaatje
– 100 gram zachte witte geitenkaas/ feta
– 1 eierdooier
– 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
– 1 eetlepel olijfolie

Extra benodigd:
– 1 ziplock zakje (die gebruik je als spuitzak)

Bereiding:

  1. Hak de olijven en de feta fijn met een koksmes.
  2. Meng dit met de eierdooier en Italiaanse kruiden.
  3. Schep het mengsel in het ziplock zakje.
  4. Snij het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten.
  5. Knip een puntje van de onderkant van het ziplock zakje.
  6. Knijp in het zakje en spuit een beetje van het fetamengsel in de paprika. Zet het kapje terug op de paprika. Leg de paprika in een ovenschaal.
  7. Herhaal dit voor alle paprika’s.
  8. Besprenkel de paprika’s met een eetlepel olijfolie en zet de ovenschaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Variatie.
Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijke recepten om gevulde paprika’s te maken, en je kunt ook zelf experimenteren met verschillende vullingen.
Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, en dan bedoelen we bijvoorbeeld soorten vlees, soorten vis, en verschillende groenten, die je allemaal kunt gebruiken om een mini paprika of een gewone paprika mee te vullen.

Wil je meer inspiratie, kijk dan eens op gevulde-paprika.nl


Geef een reactie